Október 15-ig várják az ajánlatokat a tiszadobi Andrássy kastély felújítására Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 15. szerda, 09:41

Gondos előkészítést követően, szeptember 3-án megjelent a közbeszerzési hirdetmény a tiszabobi Andrássy-kastély felújításának építési munkálataira. A nyertes ajánlattevő feladata nem kevesebb lesz, mint a jelentős történeti értéket képviselő kastély és kastély park felújítása két építészeti „Nobel-díjas” tervező által készített tervek alapján.

„A tiszadobi Andrássy-kastély és kapcsolódó területeinek kulturális és turisztikai hasznosítása” című kiemelt projekt 2009-ben nyert 1.7 milliárd forintot meghaladó európai uniós támogatást, mint az Észak-alföldi régió kiemelt jelentőségű turisztikai fejlesztése.

A szeptember 3-án megjelent közbeszerzés tárgya 2681m2 belső átalakítás-felújítás, 3200m2 homlokzat felújítás, 1150m2 tetőszerkezet felújítás, 2494m2 tetőhéjalás és 19600m2 kertépítészet és térburkolás elvégzése.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei közgyűlés elnöke elmondta: „A beruházás összetettsége, nagysága és jelentősége miatt olyan ajánlattevők jelentkezésére számítunk, akik rendelkeznek hasonló beruházásnál szerzett referenciával, továbbá képesek gyorsan és magas minőségben elvégezni a munkát.”

A munkálatok a jelentős műemléki, építészeti értékek megfelelő helyreállítása miatt várhatóan 2011 végéig tartanak majd. A beruházás keretében 2012-re egy olyan egyedi turisztikai attrakció jön létre, amely az Észak-alföldi régió kulturális turizmusának centrumává és szimbólumává válhat.

A Közbeszerzési Hirdetmény elérhető itt!